Bedrijfsinfo

Ons verhaal

Kwaliteit is niet onze enige standaard.
Het zijn onze mensen & onze houding wat ons succesvol maakt.

Wij beschikken over een in-house studie- en ontwerpdienst, waar we u helpen om, binnen de wettelijke normen, de beste oplossingen te realiseren die tegemoet komen aan uw eisen en noden. Onze studiedienst beschikt over de modernste rekenprogramma's waarmee we zowat elke staalstructuur kunnen dimensioneren en berekenen. De uitwerking van de nodige werkhuistekeningen en montageplannen gebeurt in onze tekenkamer, waarbij gebruik gemaakt wordt van de meest gesofisticeerde tekensoftware. Dit laat ons toe een volledige structuur 3-dimensionaal te modelleren en elke detail op voorhand uit te werken.

De staalstructuren, zelfs de moeilijkste en meest complexe structuren, worden in ons atelier geproduceerd door ervaren medewerkers. Het lassen gebeurt door gekeurde lassers onder toezicht van een lasingenieur. Ook de conservering nemen wij voor onze rekening. Het nat lakken voeren wij meestal zelf uit, voor andere afwerkingen (galvanisatie, metallisatie, moffelen, ...) doen we beroep op gespecialiseerde firma's. Dit alles levert ons een zeer hoge en efficiënte productiviteit op, zodat uw planning gerespecteerd wordt.

Alle structuren, wat de moeilijkheidsgraad ook is, worden door onze eigen medewerkers en met behulp van onze kranen, hoogwerkers en schaarliften gemonteerd. Ook stalen bekledingen (dak en wand) nemen we voor onze rekening. Voor de geprofileerde platen doen wij een beroep op een aantal leveranciers, maar al de afwerkingsstukken worden in ons atelier op maat geplooid.

Veiligheid & Certificaten

Voor Janssens bvba is veiligheid een must…

Voor Janssens bvba is veiligheid een must… De veiligheid van onze medewerkers zowel op de werf als in het atelier is voor ons een prioriteit. Wij zetten ons dan ook in om op een zo veilig mogelijke manier te werken. Al onze medewerkers hebben veiligheidsopleidingen gehad.

Janssens bvba was in 1997 ook één van de weinige staalconstructeurs in België met een VCA*-certificaat. Nodeloos om te zeggen dat wij nog steeds VCA*-gecertificeerd zijn.

VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannnemers Petreochemie. Deze certificatie is vooral bedoelt om veilig te werken en zo ook ongevallen te verminderen/elimeneren voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving.

Janssens Staalbouw is gecertificeerd om in de EXC klasse 3 te bouwen. Deze CE-markering geeft aan dat onze diensten en producten voldoen aan strenge Europese richtlijnen op vlak van kwaliteit alsook volledige traceerbaarheid van onze producten.

Geschiedenis

+70j constructief met staal

Het begin, de jaren ’50. In 1948 besluiten de broers Johan en Bernard Janssens om samen een smidse te beginnen. De voornaamste activiteiten zijn het beslaan van paarden en het repareren van allerhande landbouwwerktuigen. Vrij snel wordt de aansluiting met de bouw gemaakt en begint de productie van metalen schrijnwerk en stalen dakconstructies…..ONTDEK MEER OVER ONZE GESCHIEDENIS
Actief sinds

1948

# medewerkers

35

omzet

5 milj.€

verwerkt jaarlijks

1000 ton staal

# projecten

4700