Geschiedenis

Het begin, de jaren ’50.
In 1948 besluiten de broers Johan en Bernard Janssens om samen een smidse te beginnen. De voornaamste activiteiten zijn het beslaan van paarden en het repareren van allerhande landbouwwerktuigen. Vrij snel wordt de aansluiting met de bouw gemaakt en begint de productie van metalen schrijnwerk en stalen dakconstructies.
De groei, de jaren ’60.
De groei van het bedrijf wordt gestimuleerd door de opgang van de economische bedrijvigheid in Limburg (Ford, ALZ, …). Het bedrijf focust zich op staalstructuren voor de industrie en werkt samen met andere bouwondernemingen voor projecten in fabrieksbouw, opslag, petrochemie e.d. De feitelijke vereniging wordt omgevormd tot een vennootschap onder de naam “Gebroeders J. & B. Janssens PVBA”.
De consolidatie, de jaren ’70.
Om aan de vraag van een aantal klanten te voldoen wordt in 1971 het dochterbedrijf Alu-Bek opgericht. Alu-Bek legt zich toe op metalen dak- en wandbekleding van gebouwen, in het begin voornamelijk in aluminium. Er wordt gewerkt aan een stabilisering van het bedrijf in de opkomende crisisjaren. Johan Janssens sterft onverwacht.
De vernieuwing, de jaren ’90.
De jaren ’90 worden ingezet met enkele grote investeringen. Zo worden er nieuwe burelen en werkplaatsen gebouwd. De oorspronkelijke bedrijven “Gebroeders J. & B. Janssens PVBA” en “Alu-Bek” fuseren tot één bedrijf “Janssens bvba”. Er wordt een verjongingsoperatie opgestart om de mensen die jarenlang de zaak geleid hebben en stilaan aan pensioen toe zijn, te vervangen. Dankzij deze nieuwe dynamiek wordt in 1997 het VCA**-certificaat behaald.
De nieuwe eeuw, de jaren 2000
Het geïnstalleerde managementteam moet de continuïteit en verdere groei waarborgen. De nieuwe wind die momenteel door het bedrijf ging waaien met dit team en die door een correcte opvolging van de projecten extra kracht wordt bijgezet, moet resulteren in nieuwe investeringen zowel in kwalitatieve medewerkers als in aankoop van nieuwe hoogtechnologische machines. Het doel: Janssens bvba verder doen evolueren als een hoogtechnologisch, dynamisch en competitief bedrijf.
21ste eeuw
Ook in de 21ste eeuw blijft Janssens bvba investeren in de toekomst. Vooral door de strenger wordende normering is het behalen van de EN 1090-norm een belangrijke noodzaak voor de staalbouw. Dit houdt in dat staalbouwers zich laten auditen door een externe partij en hierdoor een certificaat kunnen behalen conform met hun executieklasse. Voor Janssens bvba is dit executieklasse 3. Dit wil zeggen dat we erkend zijn voor het uitvoeren van grotere dakconstructies en constructies op publieke plaatsen. Ook de VCA -certificatie blijft belangrijk om een gerechtvaardigd vertrouwen te geven bij het uitvoeren van de werken. .